GMDSS src opleiding

Marifoon praktijkopleiding Vlaamse Vaarschool

Wie een marifoon wil bedienen moet in het bezit zijn van een certificaat uitgereikt door het BIPT. Een VHF brevet kan voldoende zijn als er op het toestel geen DSC knop actief is. De tendens is echter dat steeds meer toestellen deze veiligheidsknop inbouwen en er meer en meer naar GMDSS src toestellen. Om het examen te mogen afleggen is een verplichte cursus te volgen.

Data en locaties van het erkende opleidingscentrum Vlaamse Vaarschool kan je hier lezen.

Hoe kan ik me laten inschrijven voor een VHF- of SRC-examen? link BIPT

Daarvoor stuur je een mail naar het adres examen@bipt.be met je naam, voornaam, (post)adres, telefoonnummer alsook een kopie van beide zijden van je identiteitskaart en een foto in het formaat van een pasfoto (op witte achtergrond).

De inschrijvingskosten bedragen € 31,64 en zijn niet terugbetaalbaar. In geval van annulering meer dan een week voor het examen of op vertoon van een medisch attest kunnen de inschrijvingskosten voor een andere datum worden gebruikt.

Voor het SRC-examen voeg je ook nog een attest van SRC-opleiding toe van een erkend opleidingscentrum. Opgelet: dat attest is maar een jaar geldig. Na de uiterste datum zal het attest niet meer worden aanvaard.

Onze dienst zal met je contact opnemen om examendatums voor te stellen. Na registratie van jouw aanvraag zal je een bevestigingsmail ontvangen waarin informatie wordt meegedeeld in verband met betaling en andere zaken.
Inschrijven kan tot twee weken voor de datum van het examen en zolang er plaatsen beschikbaar zijn.

Download je syllabus

foto cover handboek leidraad voor de marifoon: VHF GMDSS src
Het handboek gebruikt tijdens de verplichte opleiding voor het behalen van het brevet GMDSS src bij de Vlaamse Vaarschool.

Oefenvragen:

 

Bekijk hier het VTS-Scheldegebied online

We wensen je veel succes!

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

leidraadyachtman.be zal het opgegeven e-mail adres gebruiken om je te contacteren en de nieuwsbrief van de Vlaamse Vaarschool toe te sturen.